Doprava již od 39 Kč | Nakupte nad 500 Kč a získejte dopravu zdarma!

Skleník

J. Michael Straczynski

(Vychází 1. listopadu 2024)

Kniha Skleník od oceňovaného autora J. Michaela Straczynského je nekompromisní, svižný sci–fi román o rozhodnutích, před něž jsme postaveni, a o jejich důsledcích, kterým pak musíme čelit.

Když je Riley Diaz uvězněna na základě nového tajemného zákona o obraně, ocitne se v jednom z rychle přibývajících Amerických středisek obnovy – zařízení po vzoru psychiatrických léčeben –, kde má podstoupit povinnou převýchovu. Program ASO používá ke zlomení disidentů podlé strategie, jako je nucená terapie, nedobrovolná medikace, samovazba, omezené příděly jídla a další. Podvol se, a jsi volný. Vzdoruj a…

Osamocená Riley vyhlašuje válku lžím a manipulacím a snaží se program ASO a jeho pracovníky v bílých pláštích zničit. Přestože je izolovaná a spoluvězni ji nemají zrovna v lásce, nakonec si získá jejich důvěru a vytvoří si pevné pouto s tajemným pacientem známým pouze jako Frankenstein, který je stejně záhadný jako jeho jmenovec. Na počátku zničení nespravedlivého systému někdy stojí pouze jeden člověk, který je ochoten navzdory všemu vstát a říct „ne“ – a to i ve chvíli, kdy má pocit, že vstát nedokáže. A Riley Diaz je připravena rozbít Skleník za každou cenu.

Uznávaný americký spisovatel, scenárista a producent J. Michael Straczynski bere čtenáře na fascinující cestu inspirovanou znepokojivými problémy současnosti, jako je omezování svobody projevu. Skleník je dramatický a procítěný příběh, v němž vystupují autentické a často zvláštní postavy, které si čtenáři zamilují.

O autorovi:

J. Michael Straczynski je americký spisovatel, filmař a televizní producent. Má na kontě řadu celovečerních filmů, televizních seriálů, románů, povídek, komiksů a rozhlasových i divadelních her. V minulosti pracoval také jako novinář. Za svou tvorbu získal řadu ocenění. Coby scenárista a výkonný producent stojí za oceňovanými seriály jako Osmý smysl (Sense8) a Babylon 5 nebo za filmem Výměna (2008) s Angelinou Jolie v hlavní roli.

Další informace:

  • Žánr: sci-fi
  • Původní jazyk: angličtina
  • Překladatel: Jan Škrob
Zpět
cartmagnifierchevron-down