Doprava již od 39 Kč | Nakupte nad 500 Kč a získejte dopravu zdarma!

Tajemná dáma

Sarah Ferguson

(Vychází v květnu 2025)

Skandály, svádění, tajemství… a snaha jedné ženy odhalit pravdu. Nejpoutavější historická romance roku 2024, kterou si oblíbí milovníci seriálů Panství Downton nebo Bridgertonovi.

Lady Mary Montagu Douglas Scott působí jako šedá myška, má však tajemství. Nepozorovaně se pohybuje mezi smetánkou u dvora královny Viktorie a její pronikavá inteligence a pozorovací talent jí umožňují diskrétně řešit zločiny v lepší společnosti. Přichází na pomoc těm, jejichž dobré jméno a majetek jsou v sázce.

Lady Mary je možná přehlížená a podceňovaná, přesto umí vypátrat ztracené peníze, získat zpět ukradené šperky a zachránit pověst slabších. Když se seznámí s plukovníkem Walterem Trefusisem, utvoří se mezi nimi živé a oduševnělé pouto. Pro Mary však Walter není jen spojencem v pátrání. A tak ačkoliv bojuje s očekáváním společnosti a své rodiny, rozhodne se následovat své srdce – ať to stojí, co to stojí.

O autorce:

Sarah Ferguson, vévodkyně z Yorku, přezdívaná Fergie, je světoznámá humanitární pracovnice, mecenáška, spisovatelka a producentka. Slavila úspěchy také jako televizní a rozhlasová reportérka a moderátorka. Je bývalou členkou britské královské rodiny a bývalou manželkou prince Andrewa, vévody z Yorku. V roce 1993 založila charitativní organizaci Children in Crisis, která od té doby vzdělala více než 1,4 milionu dětí, vyškolila přes 18 000 učitelů, postavila 57 škol a každoročně jich stovky podporuje.

Vydala více než 55 knih, mezi nimi dvě autobiografie a tituly zabývající se životním stylem, historií a uměním. Je uznávanou autorkou knih pro děti. Román Tajemná dáma je její první knihou, která vychází v češtině

Zpět
cartmagnifierchevron-down